Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

30 juni 2012: Frisobokaal

Ik begin dit verslag met een link naar de website van de SKS

Lemmer zeilt 1 goede wedstrijd bij Frisobokaal.

In de einduitslag ziet u dat het Lemster skûtsje de 2e wedstrijd keurig naar een 2e plek is gezeild. Maar de 1e wedstrijd werden we slechts 11e. Waarom dat verschil, zal een oplettende lezer zich af vragen.
Dat zit hem voornamelijk in de zeilvoering. Toen wij in de ochtend het water opgingen waaide het flink, maar niet zo hard dat wij hadden gereefd. Ja, alleen de broekreef, maar dat zet bijna geen zoden aan de dijk. We zijn wel prima gestart maar merkten in deze wedstrijd dat wij te vaak de schoten moesten knikken omdat er steeds meer wind kwam en wij daardoor te scheef gingen. Op onze windmeter werden windvlagen van windkracht 7 geregistreerd. Daarbij kregen wij bij het ronden van de ton ook nog eens te maken met 2 skûtsjes die een indringfout maakten, maar wel gewoon doorzeilden. Maar de harde wind was de grootste reden dat wij merkten dat wij de andere skûtsjes niet voor konden blijven.
In de 2e wedstrijd daarom wel het zeil gereefd en toen konden wij zeer goed vloot houden. Het skûtsje van Sneek lag direct achter ons, maar kon in de 3 kruisrakken die de wedstrijd duurde ons niet voorbij komen. Dus dat was een prima resultaat.
Wie zin heeft om binnenkort te kijken bij een wedstrijd moet zaterdag 14 juli in Stavoren komen, want daar wordt dan de proloog gezeild. Gewoon een SKS wedstrijd, als een soort van generale repetitie voor de “echte” wedstrijden die 28 juli beginnen. Ik verwacht dat er 2 wedstrijden gezeild gaan worden, maar zie op de SKS site nog geen tijdstippen.