Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

24 juli 2007, Earnewâld: afgelast

(klik op de foto’s voor een vergroting) foto’s: Henk Kortstra

We zijn gisteravond al weer aangekomen in Eernewoude. We liggen daar altijd aan de kade naast de Princenhof. Ook dit jaar was de kade nog leeg en met enig passen en meten liggen we allemaal weer bij elkaar. De Lemsters zijn samen met tien schepen en daarbij nog het skûtsje, dus dat neemt behoorlijk wat ruimte. Helaas voor Eernewoude en ook voor ons was het slecht weer. Zo slecht dat niemand het dorp nog in is geweest, terwijl we normaal toch even op de kermis kijken. Ik hoorde dat er sprake was van weeralarm voor de dinsdagochtend, maar daar lijkt het nog niet op. Het is nu droog, somber en weinig wind.

Om 12.30 gooien we los met het skûtsje van de Aljo, het volgschip, en zetten we koers richting Langesloot, waar de start vanaf de wal plaats zal vinden.

Nu een tijdje later is het weer behoorlijk omgeslagen en heeft de commissie besloten om de wedstrijd wegens het slechte weer en de sombere vooruitzichten niet door te laten gaan.