Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Nieuws van de bemanning : 2013 – Mei

Om de inwoners van lemmer wat meer informatie te geven wat er allemaal met en om het skûtsje heen gebeurd, schrijven we even een klein verslag wat er tot nu toe is gebeurd en wat de plannen zijn.

Afgelopen winter heeft het skûtsje binnen gelegen in de loods van de fam. Toering. Hier hebben we het nodige gedaan hebben om het skûtsje er weer piekfijn uit te laten zien. Al het houtwerk is gelakt, dekken zijn opnieuw geverfd, en enkele plekken op het onderwaterschip zijn bijgewerkt.

Op 10 april is het skûtsje weer te water gelaten.

We zijn dit seizoen gestart met een compleet nieuwe tuigage, dit houdt echter wel in dat we wel weer een aantal dagen bezig zijn om het zeil er weer perfect op te krijgen.

Lemmer Ahoy was de eerste wedstrijd waar we ons kunnen meten met andere skûtsjes. Dit had echter niet het resultaat waar we vooraf op hadden gehoopt. De snelheid en hoogte die we konden zeilen viel tegen. De volgende wedstrijd hadden we wat dingen veranderd, maar dit konden we helaas niet testen door materiaal pech.

Op dit moment zijn we weer druk aan het trainen. Onze prioriteit is nu om het skûtsje zo te trimmen dat we beter hoogte kunnen houden en meer snelheid te kunnen maken.

Het skûtsje ligt vanaf nu een week of 5 in Sneek. Hier gaan we in ieder geval elke woensdagavond en zondag trainen, en we hebben hier nog een aantal wedstrijden. Op woensdagavond zijn er een groot aantal skûtsjes aan het trainen op Sneek, wat voor ons dus ideaal is om eens te kijken hoe we ervoor staan.

Uiteraard zijn we niet alleen bezig om het skûtsje er perfect bij te krijgen, ook is het ons doel om de bemanning als een geoliede machine te laten samen werken. We zijn dus een hoop bezig op de boothandeling zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

Alles wat we aan het skûtsje doen qua onderhoud en trainingen, doen we maar met 1 doel voor ogen. En dat is om zo hoog mogelijk te eindigen in het sks kampioenschap. 

Wij hopen jullie zo weer wat informatie te hebben geven waar wij zoal mee bezig zijn.

De bemanning van het Lemster skûtsje.