Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

1 september 2012: Bonifatiusbokaal

Bonifatiusbokaal 2012.


Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Jaap Cuperus

Eens per 4 jaar is er voor de skûtsjes van de SKS een wedstrijd op het Lauwersmeer, nabij Oostmahorn. Ook het Lemster skûtsje doet hier dus aan mee. Afgelopen zaterdag, 1 september, was het weer zover.
Het Lemster skûtsje kon daar niet verschijnen met haar normale bemanning. Er zijn bij onze bemanning een aantal mensen, die ver buiten Lemmer werken en niet zomaar kunnen komen. Zeer toevallig was juist deze zaterdag een dag dat nagenoeg niemand kon. Er bleken maar 4 personen te zijn van de bemanning. Gelukkig werden er in Lemmer, in de kennissen en vriendenkring voldoende mensen gevonden die bereid waren om een dag mee te zeilen, zodat wij niet af hoefden te zeggen.
De bemanning voor deze dag bestond uit Wietse Looyens (fok), Reitse Lemstra (fok), Jurjen Bijlholt (fok), Sander Meeter (middendek), Piet Kortstra (middendek), Jildou Bergstra (peiler), Nienke Rodenhuis (zwaarden), Wynande Bergstra (zwaarden), Kees Meter (schotenman), Kor Marten Lok (schotenman), Henderikus Kok (schotenman), Siebe Kuipers (tacticus) en Lieuwe Bergstra (schipper). Echt hartelijk dank aan al die vrijwilligers.
Een ieder heeft zich optimaal ingezet, maar wij konden niet bereiken dat we vooraan in het klassement eindigden. En dat was ook geen schande, want de winnaar was Sneek, met eigen bemanning. Want ondanks de optimale inzet van de hele bemanning was het niet mogelijk om strijd te leveren met de skûtsjes die deze wedstrijd voorin eindigden. Wij werden uiteindelijk 10e, na 2 wedstrijden.
Daarbij mag wel worden vermeld dat we beide wedstrijden laatste hebben gelegen, als gevolg van zeilfouten van anderen. Om schade te voorkomen zeilden we daarom niet op de plek waar we recht op hadden, maar zeilden we achter die skûtsjes langs en accepteerden we dat we daardoor plaatsen verloren. Dat was beter dan schade.
Toch konden we leuke slagen door het veld maken en weer naar voren zeilen. In deze wedstrijd moesten we zelfs uitwijken voor een passagiersschip, dat met pech midden in het wedstrijdveld stil kwam te liggen.
Dus het resultaat was niet waar het Lemster skûtsje normaal eindigt, maar was voor ons deze dag wel het maximaal haalbare. Daarbij hebben wij als team wel een prachtige dag gehad. Echt geweldig wat de inzet was van de vele vrijwilligers. Ik geloof zeker dat er enkele mensen bij ons waren met blaren en met spierpijn, maar allen hadden vooral een voldaan gevoel. En dat was terecht, want meerderen van ons hadden nog nooit eerder op een skûtsje gezeild.
Daarnaast hebben we veel reclame gemaakt voor het skûtsjesilen. De organisatie van dit evenement doet veel om de SKS daar te krijgen en zij zijn erg blij dat we daar allemaal verschijnen. Ook de toeschouwers op de dijk hebben genoten van een mooie dag.